Generatie Rookvrij signalisatiemateriaal bestellen

Welkom op de website van Generatie Rookvrij! Hieronder vind je meer informatie over wie we zijn, wat we doen en hoe je ons signalisatiemateriaal bestelt.

Generatie Rookvrij-signalisatiemateriaal

Het Generatie Rookvrij-signalisatiemateriaal is toegelaten op de wettelijk rookvrije terreinen op basis van de huidige wetgeving en het beleid van de FOD, als het een verwijzing naar de wet bevat.

Klik hier voor meer informatie over de wetswijziging 

 

Hoe bestel je signalisatiemateriaal?

Volg deze stappen om het Generatie Rookvrij-materiaal te bestellen:

Inloggen

Login of maak een account aan en bevestig daarna jouw e-mailadres via de e-mail in je mailbox.

Login

Plaats je bestelling

Log in op je account en bestel je materiaal in onze webshop

Bestellen

Let op: er is geen automatische betaling bij je bestelling. Als je een bestelling plaatst, ontvang je achteraf een factuur via e-mail van onze partner Opticom. Die moet je dan nog betalen.

Wat doet Generatie Rookvrij?

Generatie Rookvrij is een dynamische beweging van burgers en organisaties die samen streven naar een samenleving waar niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van (mee-) roken.

Generatie Rookvrij wil dat ieder kind rookvrij kan opgroeien. Daarom willen we zoveel mogelijk plaatsen waar veel kinderen en jongeren komen rookvrij maken.

Een positief & inclusief verhaal

handen

Generatie Rookvrij vertrekt vanuit een positieve benadering. We focussen op de voordelen van rookvrije omgevingen voor kinderen, voor hun gezondheid én om hen weerbaarder te maken om later niet te gaan roken. Want kinderen en jongeren spiegelen zich aan hun voorbeelden. Ze kopiëren gedrag. Ook rookgedrag: zien roken, doet roken; zien vapen, doet vapen. Als kinderen andere mensen zien roken, krijgen ze de indruk dat roken een normaal en aangenaam onderdeel van het leven is, in plaats van een dodelijke verslaving.

Inclusiviteit staat centraal in onze aanpak. Door te kiezen voor het Generatie Rookvrij-signalisatiemateriaal betrek je iedereen bij ons positief verhaal. Rookvrije omgevingen doen rokers stilstaan bij hun rookverslaving. Voor mensen die aan het stoppen zijn, is er minder verleiding om opnieuw te beginnen roken. Daarnaast willen we rokers stimuleren om te stoppen met roken en hen effectieve hulp aanbieden bij hun stoppogingen. De meeste rokers willen stoppen met roken, en willen niet dat hun kinderen later gaan roken.

Heb je nog vragen over het bestelproces of het signalisatiemateriaal? Contacteer ons dan via info@generatierookvrij.be.

Samen werken we aan een rookvrije generatie!

 

Generatie Rookvrij-signalisatiemateriaal voor de terreinen die onder de wet van 2009 vallen

Generatie Rookvrij-signalisatiemateriaal voor de terreinen die onder de wet van 2009 vallen

Door een recente wetswijziging worden omgevingen waar kinderen en jongeren komen rook- en dampvrij per 31 december 2024. Het Generatie Rookvrij-signalisatiemateriaal is toegelaten op de wettelijk rookvrije terreinen op basis van de huidige wetgeving en het beleid van de FOD, als het een verwijzing naar de wet bevat.