poster acff

Franstalige voetbalbond maakt infoposter over rookvrije sport vanaf 2025

15 October 2024

Vanaf 31 december 2024 is elke plek waar kinderen en jongeren komen wettelijk rook- en dampvrij. Een recente wetswijziging zorgt hiervoor, en veel organisaties zijn al volop bezig met de voorbereiding. Een mooi voorbeeld? De ACFF (Association des Clubs Francophones de Football) pakt het slim aan!

Als overkoepelende organisatie heeft de ACFF een affiche gemaakt voor haar voetbalclubs. Daarop staat dat de voetbalterreinen binnenkort rookvrij worden, zodat alle leden en bezoekers op tijd geïnformeerd zijn. Slim gespeeld, ACFF! Of zoals ze in het Frans zeggen: Bien joué!

 

poster acff

Wil jij ook een handige flyer of poster maken voor jouw club of organisatie? Hier enkele tips die je kan stelen vanop de ACFF-affiche:

  1. Kies een duidelijke titel: Bijvoorbeeld “Onze club is vanaf 2025 rookvrij!” Zo weten mensen meteen waar het over gaat.
  2. Leg uit waarom: Vertel dat het belangrijk is om kinderen en jongeren te beschermen tegen roken en dampen. Zet dit extra in de verf door een foto toe te voegen van spelende of sportende kinderen. Dat maakt je boodschap krachtiger.
  3. Gebruik de juiste kleuren en logo’s: Verwerk de beelden, kleuren en het logo van Generatie Rookvrij  in je communicatie. Zo laat je zien dat jullie deel uitmaken van een grotere beweging om kinderen en jongeren te beschermen.
  4. Verwijs naar betrouwbare info: Voeg bijvoorbeeld een link of verwijzing toe naar de FAQ van de FOD Volksgezondheid (zoals de QR-code op de ACFF-affiche). Wie vragen heeft, kan daar terecht voor meer informatie.

Kortom, wil je dat je club goed voorbereid is en wil je anderen aanzetten om rookvrij te gaan? Dan is het voorbeeld van ACFF een goede inspiratiebron!

 

Website evalueren

Beste bezoeker,

We nodigen je graag uit om onze website te evalueren. Zo kunnen we ervoor zorgen dat onze website zo goed mogelijk aansluit bij jouw wensen en noden.

Help jij ons een handje? Het invullen van de vragenlijst kost slechts 5 minuten.

Alvast bedankt!

3 tips om Generatie Rookvrij bekend te maken

Vind jouw stad of gemeente het belangrijk dat kinderen en jongeren rookvrij sporten, spelen en opgroeien? Da’s geweldig! Door Generatie Rookvrij te promoten, toon je hoeveel waarde jouw bestuur hecht aan een gezonde leefomgeving voor jullie jongste inwoners. Hoe je dat bekendmaakt? Hier vind je drie tips om Generatie Rookvrij extra in de…
Lees volledig artikel

Schrijf je in voor het webinar over wettelijk rookvrije terreinen!

Door een wetswijziging worden volgend jaar heel wat plaatsen rookvrij. Vanaf 31 december 2024 mag er niet meer gerookt of gevapet worden op verschillende publiek toegankelijke plekken waar veel kinderen komen: speelterreinen, sportterreinen, attractieparken, dierentuinen en kinderboerderijen. Daarnaast komt er een rookvrije perimeter van 10 meter…
Lees volledig artikel

De 8 onmiskenbare voordelen van een vape-vrij leven

Klaar om je leven een flinke boost te geven? Stoppen met het gebruik van e-sigaretten met nicotine biedt een scala aan voordelen, zowel op korte als lange termijn. Hier zijn 8 redenen waarom het een geweldig idee is om die e-sigaret aan de wilgen te hangen!   1. Een goed functionerend hart Binnen 20 minuten na het stoppen met vapen met…
Lees volledig artikel