Rotterdam krijgt straks mogelijk enkele rookvrije straten.
Ingediend door sandra, 06 August 2018

Rotterdam krijgt straks mogelijk enkele rookvrije straten, met boetes voor overtreders. Generatie Rookvrij focust op het rookvrij maken van plekken waar veel kinderen komen: speelpleinen, sportvelden, kinderboerderijen… En dat kan zelfs zonder verbod. Lees het artikel uit DS-online van 3/8/18: http://www.standaard.be/cnt/dmf20180803_03646732

‘Ouders die roken, mogen dat nooit doen in de buurt van hun kinderen’
Ingediend door danielle, 22 november 2018

Deze uitspraak komt van Jaan Roelens (10), burgemeester van de Mechelse kinderraad. Hij ijvert voor rookvrije spel- en sportomgevingen. Lees hier het volledige artikel.

 

 

 

Lees volledig artikel
Sport Vlaanderen maakt zijn sportcentrum Hofstade rookvrij. Minister van sport Philippe Muyters verklaart "sporten, kinderen en roken gaan echt niet samen"
Ingediend door danielle, 22 november 2018

Sport Vlaanderen heeft gisteren zijn sportcentrum in Hofstade rookvrij gemaakt. Dat doet het op vraag van Kom op tegen Kanker en met steun van het Vlaams Instituut Gezond Leven en Generatie Rookvrij. Daar mee is het domein in Hofstade de pionier van de 14 centra van Sport Vlaanderen: de overige 13 centra volgen in het voorjaar van 2019.

Lees volledig artikel
Loop mee op 25 november in Beersel - Generatie Rookvrij dankt organisatoren Rookstop Run!
Ingediend door danielle, 16 november 2018

De Artsenkring Zennevallei, AZ Sint-Maria en de Huizen van het Kind organiseren op zondag 25 november een Rookstop Run voor De Warmste Week. De opbrengst gaat naar Generatie Rookvrij! De Rookstop Run is het start evenement voor een nieuw programma om mensen te helpen te stoppen met roken.

Lees volledig artikel