Tabak doodt in ons land duizenden mensen per jaar.
Ingediend door admin, 18 April 2018

Wereldwijd zelfs miljoenen mensen. Een cijfer dat blijft oplopen. Kankers, ziektes van de luchtwegen, hart- en vaatziekten zijn de belangrijkste gevolgen van tabaksgebruik. Rekening houdend met de omvang van de situatie luidde de AXA Groep in 2016 de alarmbel. Als onderneming die aandacht besteedt aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid maar ook, als verzekeraar gericht op preventie en bescherming van haar klanten, werd aangekondigd dat AXA Groep haar investeringen in aandelen en obligaties van de tabaksindustrie verkoopt. De investeringen vallen niet te rijmen met de rol van AXA als verzekeraar. AXA wil op die manier haar steentje bijdragen aan de inspanningen van overheden om het aantal rokers te doen dalen én een signaal geven aan andere investeerders.

Thomas Buberl, CEO van de AXA Groep: "Wij geloven zeer sterk in de positieve rol die de verzekering kan spelen in de samenleving en wij geloven ook dat verzekeraars deel uitmaken van de oplossing wanneer het gaat om preventie inzake gezondheid om onze klanten te beschermen. Het heeft voor ons dan ook geen zin om onze investeringen in de tabaksindustrie voort te zetten. Met deze overdracht van aandelen uit de tabaksindustrie, dragen we ons steentje bij om de inspanningen van de regeringen wereldwijd te ondersteunen. Deze beslissing heeft voor ons een kostprijs, maar de inzet is duidelijk: de menselijke kost van tabak is tragisch; De economische kost is enorm. Als grote investeerder en gezondheidsverzekeraar van het eerste uur, wil de AXA Groep deel uitmaken van de oplossing, en het is onze hoop dat ook andere namen uit onze sector hetzelfde doen".

Toon dat uw onderwijsinstelling rookvrij is met 'Generatie Rookvrij'!
Ingediend door danielle, 21 januari 2019

Lees volledig artikel
‘Ouders die roken, mogen dat nooit doen in de buurt van hun kinderen’
Ingediend door danielle, 22 november 2018

Deze uitspraak komt van Jaan Roelens (10), burgemeester van de Mechelse kinderraad. Hij ijvert voor rookvrije spel- en sportomgevingen. Lees hier het volledige artikel.

 

 

 

Lees volledig artikel
Sport Vlaanderen maakt zijn sportcentrum Hofstade rookvrij. Minister van sport Philippe Muyters verklaart "sporten, kinderen en roken gaan echt niet samen"
Ingediend door danielle, 22 november 2018

Sport Vlaanderen heeft gisteren zijn sportcentrum in Hofstade rookvrij gemaakt. Dat doet het op vraag van Kom op tegen Kanker en met steun van het Vlaams Instituut Gezond Leven en Generatie Rookvrij. Daar mee is het domein in Hofstade de pionier van de 14 centra van Sport Vlaanderen: de overige 13 centra volgen in het voorjaar van 2019.

Lees volledig artikel